A Tasty World

Gezonde en ethisch verantwoorde voeding, ook uw keuze?

vrijdag, maart 17, 2006

Behandeling overgewicht

Zowat de helft van de Belgen weet niet hoe zwaarlijvigheid (obesitas) behandeld kan worden. Dit alles terwijl ons gemiddeld BMI steeds hoger ligt en de werkelijk dikke mensen steeds talrijker worden. Bovendien heeft men nog te vaak een verkeerd beeld van de mogelijke behandelingen. Hoewel in de meeste gevallen een ongezond en weinig gevarieerd voedingspatroon aan de basis ervan ligt denkt de helft van de ondervraagden dat een chirurgische ingreep de beste oplossing is. "Make Me Beautiful" en "Extreme Make Over" mogen dan voor een paar gelukkigen een wereld van verschil maken, voor de publieke opinie zijn deze programma's blijkbaar geen goede zaak!

Gelukkig (en dat is dan het goede nieuws voor vandaag) zijn mannen hoe langer hoe minder trots op hun bierbuik. Een Brits onderzoek toont aan dat mannen bijna net zo geobsedeerd zijn door hun lichaam als vrouwen. Sportlui zijn het belangrijkste rolmodel, met als koploper (hoe kan het ook anders)... David Beckham.
Pittig detail: zo'n vierde van de mannelijke populatie wordt door de partner verplicht iets aan de conditie te doen.
Of is plastische chirurgie een betere oplossing?

Bron: Metro - Nederlandstalige editie van 17 maart 2006

1 Comments:

Anonymous Anja said...

Het is in Nederland al niet anders gesteld met overgewicht, ruim 50% van de Nederlanders lijdt hieraan. Ook bij ons is dat een combi van verkeerde voedingsgewoontes en een onverstandige leefstijl.

Je hebt een mooi blog!

2:55 p.m.  

Een reactie posten

<< Home