A Tasty World

Gezonde en ethisch verantwoorde voeding, ook uw keuze?

dinsdag, maart 14, 2006

Wijn of bier?

Ongetwijfeld heeft u bij het lezen van deze titel reeds een keuze gemaakt. Mogelijk onbewust. Voorlopig hoef je je daar ook geen zorgen over te maken…Deense onderzoekers hebben echter ontdekt dat een voorkeur voor wijn of bier een heleboel over je levensstijl vertelt. Door zo’n 3,5 miljoen aankopen te vergelijken zijn ze tot de ontdekking gekomen dat wijnfanaten gezonder leven dan liefhebbers van bier. NU mag u zich ongerust maken, want uit de resultaten blijkt dat:
  • Bierdrinkers meestal laagopgeleide mannen zijn die naast (veelvuldig) bierverbruik ook gek zijn op diepvriesmaaltijden, suiker, fastfood en worsten. Zij hebben dan ook sneller overgewicht en een slechte gezondheid.
  • Wijndrinkers eerder hoogopgeleide vrouwen zijn met een slank voorkomen en een goede gezondheid. Niet alleen drinken ze in het algemeen minder alcohol an sich dan hun bierminnende tegenhangers, ze eten ook eens meer groenten, fruit en producten met een laag vetgehalte, voedingsmiddelen waarvan ondertussen bekend is dat ze meer dan gezond zijn.

(Bij mijn weten is er de laatste jaren géén WK voetbal gehouden in Denemarken. Aan Duitse en Engelse hooligans kan het dus niet liggen).