Weet wat je eet!
Japanse onderzoekers zijn er in geslaagd vanille te distileren uit... koeienkak. Het uiterst geraffineerde proces dat daaraan voorafgaat (en waarbij onder andere de vlaaien een uur opgewarmd moeten worden) opent allicht nieuwe perspectieven. Zo zou de gewonnen vanille gebruikt kunnen worden in o.a. geurkaarsen en luchtverfrissers, om er maar een paar te noemen. Aan toepassingen in de voedingssector wordt op dit moment - gelukkig - nog niet gedacht.
Afegzien van het feit dat mensen er om god weet welke reden toe komen uitwerpselen een uur te verhitten (en dus perfect aantonen dat het toch niet zo goed gaat met onze geestelijke gezondheid) is dit toch wel een 'onheilspellende' ontdekking. Alle lof voor de Japanse onderzoekers, maar wie garandeert mij dat er over pakweg vijf jaar geen koeienvla in mijn ijsje verstopt zit? Als we al kunnen genieten van de dekschilden van bladluizen (dáár komt dus die mooie rode kleur in je yoghurt vandaan) en beendermeel (als basis voor gelatine), welk deontologisch verantwoord excuus moet je dan nog verzinnen om koeienkak-ijsjes en -pudding te weren? Noot gedacht dat ik nog de voorkeur zou geven aan vanilline...
Afegzien van het feit dat mensen er om god weet welke reden toe komen uitwerpselen een uur te verhitten (en dus perfect aantonen dat het toch niet zo goed gaat met onze geestelijke gezondheid) is dit toch wel een 'onheilspellende' ontdekking. Alle lof voor de Japanse onderzoekers, maar wie garandeert mij dat er over pakweg vijf jaar geen koeienvla in mijn ijsje verstopt zit? Als we al kunnen genieten van de dekschilden van bladluizen (dáár komt dus die mooie rode kleur in je yoghurt vandaan) en beendermeel (als basis voor gelatine), welk deontologisch verantwoord excuus moet je dan nog verzinnen om koeienkak-ijsjes en -pudding te weren? Noot gedacht dat ik nog de voorkeur zou geven aan vanilline...
Zie ook:
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home